Home
U bent gearriveerd op de website van Huisartspraktijk Olieslagers te Rockanje. Van harte welkom; we hopen dat we u met deze webpagina’s nog beter kunnen informeren over de praktijk. U vindt hier alle informatie over onze praktijk: wie wij zijn en wat we doen, de openingstijden van de praktijk, informatie over de waarneming in avond en weekend etc. Zo kunt u zeven dagen per week, 24 uur per dag bij de huisartspraktijk terecht voor meer informatie. Blader eens rustig door de pagina’s heen, we zijn benieuwd naar uw reactie. En keer nog eens terug, want de informatie op de site wordt regelmatig onderhouden en vernieuwd. Vergeet niet onze site toe te voegen aan uw favorieten! Tot ziens in de praktijk.
Praktijkinformatie
Ga met uw cursor naar “praktijkinformatie”, in het submenu kunt u alle relevante informatie over de praktijk terug vinden.
Openingstijden
De praktijk is iedere werkdag geopend van 8.00 tot 17.00 uur.
Openingstijden | van | tot |
Maandag | 08:00 | 17:00 |
Dinsdag | 08:00 | 17:00 |
Woensdag | 08:00 | 17.00 |
Donderdag | 08:00 | 17:00 |
Vrijdag | 08:00 | 17:00 |
Dokter Olieslagers is aanwezig op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag.
Dokter Donker – Voogt is aanwezig op maandag en woensdag. Zij is op meer dagen aanwezig tijdens de vakantie van dokter Olieslagers.
Spreekuur
Inloopspreekuur:
U kunt iedere werkdag van 8.00 uur tot 8.30 uur zonder afspraak terecht op het inloopspreekuur. Dit spreekuur is bedoeld voor één kleine klacht (een klacht die snel afgehandeld kan worden, zoals hoesten, keelpijn, oorpijn, gewrichtsklachten, plekje op huid laten zien, enz.) per patiënt. Voor iedere patiënt wordt 5 minuten gereserveerd. Tijdens het inloopspreekuur is plaats voor maximaal 10 patiënten. Komt u als 11e patiënt, dan krijgt u een afspraak op het reguliere spreekuur aangeboden. U meldt zich bij binnenkomst bij de assistente en wordt op volgorde van aankomst geholpen. Houdt u rekening met enige wachttijd.
Afspraakspreekuur:
Het spreekuur wordt gehouden op iedere werkdag. Voor het afspraakspreekuur moet u altijd vooraf een afspraak maken.
U kunt voor het maken van een afspraak de praktijk bellen. Indien U tijdig belt (vóór 10.30 uur) kunt U meestal dezelfde dag terecht. Per afspraak wordt 10 minuten gereserveerd. Hierin is ruimte voor één “gewone” of twee ”kleine“ (zie Inloopspreekuur) klachten van één persoon.
Bij het maken van een afspraak zal de assistente altijd vragen naar de reden van uw contact. Ze is daartoe opgeleid en doet dat om zo goed mogelijk een inschatting te maken van de aard en spoedeisendheid van uw klachten en of de klachten passen in de beschikbare consulttijd. De assistente is (net als de huisarts) verplicht om vertrouwelijk met uw informatie om te gaan.
Heeft u meerdere klachten of vragen? Geef het aan bij het maken van de afspraak, we kunnen er rekening mee houden in onze agenda. Dat betekent ook dat we geen tijd inplannen voor klachten die u niet meldt bij het maken van de afspraak. Als u deze (nagekomen) klachten toch tijdens de afspraak bespreekt, dan bestaat de mogelijkheid dat het spreekuur hierdoor zal uitlopen. Dit proberen wij zoveel mogelijk te voorkomen en vragen hiervoor uw begrip.
Nadenken over de volgende vragen kan u helpen om zo goed mogelijk van de hulp van de huisarts gebruik te maken:
1.Wat is uw klacht of probleem?
– sinds wanneer speelt dit probleem?
– wat zijn de verschijnselen?
– wat voor last heeft u ervan?
– wat voor medicijnen gebruikt u en is hiermee misschien een samenhang?
– zijn er omstandigheden in de privésfeer die van invloed kunnen zijn?
2. Maakt u zich ongerust over uw klacht?
– wat spookt er misschien door uw hoofd?
– heeft u zelf enig idee wat de oorzaak is?
3. Wat wilt u de huisarts vragen?
– wilt u geruststelling?
– wilt u onderzoek?
– wilt u een behandeling?
– wilt u informatie?
– wilt u iets anders? Zo ja, wat?
Zeg vooral alles tegen de huisarts wat van belang kan zijn voor een goed antwoord op uw vragen!
Telefonisch spreekuur
Het nummer voor het telefonisch spreekuur is: 0181 – 40.15.25
Het telefonisch spreekuur is bedoeld voor het vernemen van uitslagen en korte adviezen. U kunt zich de gehele dag aanmelden en wordt dan op de eerst volgende gelegenheid tussen 13.00 uur en 13.30 uur door de huisarts teruggebeld.
Huisbezoek
Als U te ziek bent om naar het spreekuur te komen kunt U een huisbezoek aanvragen. Om de noodzaak en de ernst van uw aanvraag te kunnen beoordelen vraagt de assistente naar de reden van uw aanvraag. Hierdoor is uw huisarts ook beter in staat te beoordelen welke patiënt als eerste thuis bezocht moet worden. De huisbezoeken worden in de ochtend afgelegd. In de middag worden geen huisbezoeken gemaakt met uitzondering van spoedvisites (huisbezoeken die, in verband met medische urgentie, niet tot de volgende dag uitgesteld kunnen worden).
U wordt verzocht uw huisbezoek vóór 10.30 uur aan te vragen.
Toch is het verstandiger, als het enigszins mogelijk is, om naar de praktijk te komen. De behandelingsmogelijkheden in de praktijk zijn veel groter dan bij u thuis. Vaak zal de huisarts u beter en sneller kunnen helpen in de praktijk.
Spoedgevallen
Wanneer dringend medische hulp nodig is kunt u bellen naar het reguliere telefoonnummer:
Praktijklijn: 0181 – 40.15.25, keuze 1 (spoed)
of rechtstreeks bellen naar het
Spoednummer: 0181 – 40.43.29
Voor eerste hulp bij ongelukken kunt U tijdens praktijkuren direct bij ons terecht in de praktijk. Bel, zo mogelijk, even van tevoren. Wij brengen dan vast alles in gereedheid.
Avond-, nacht- en weekenddienst: Huisartsenpost, echt alleen voor spoed
Voor spoedgevallen (dat zijn medische hulpvragen die, in verband met medische urgentie, niet tot de volgende werkdag van Uw huisarts uitgesteld kunnen worden) ’s avonds, ’s nachts of tijdens het weekeinde of feestdagen wordt de praktijk waargenomen door de Huisartsenpost Spijkenisse. Tel: 0181 – 62.70.55
De Huisartsenpost is NIET vrij toegankelijk, u wordt verwacht ALTIJD eerst telefonisch contact op te nemen.
Bij de Huisartsenpost krijgt u medisch advies van een triagist. Dat is een speciaal hiervoor opgeleide professional. De triagist bepaalt hoe urgent uw zorgvraag is en waar u zelf mee aan de slag kunt, of toch beter naar de eigen huisarts kunt gaan. Alleen indien nodig maakt ze een afspraak bij de Huisartsenpost. Daar aangekomen wordt u behandeld op basis van urgentie van uw zorgvraag, niet op basis van binnenkomst. Een huisarts behandelt u of verwijst u door naar de Spoedeisende Hulp van het ziekenhuis.
De Huisartsenpost Spijkenisse bevindt zich vlak naast de Spoedeisende Hulp van Spijkenisse Medisch Centrum aan de Ruwaard van Puttenweg 500 te Spijkenisse. De huisartsenpost is telefonisch bereikbaar onder nummer 0181 – 62.70.55 http://huisartsenpostenrijnmond.nl/huisartsenpost/spijkenisse
De huisartsenpost is er WEL voor:
- Spoedgevallen: klachten die optreden buiten de openingstijden van de praktijk en die niet kunnen wachten tot de volgende werkdag van uw huisarts.
- Toenemende klachten bij een ernstige ziekte.
- Plotselinge, heftige pijn.
- Hoge koorts (bij uw kind).
- Recepten voor medicijnen die u gebruikt voor ernstige medische aandoeningen, terwijl u die niet meer in huis heeft. U kunt het innemen niet uitstellen door tot de volgende werkdag van uw huisarts.
- Telefonisch overleg over een acute, verontrustende klacht.
- Verwijzing naar de spoedeisende hulp van het ziekenhuis.
De huisartsenpost is er NIET voor:
- Langer bestaande klachten die kunnen wachten tot de volgende werkdag van uw huisarts.
- Lastige, maar niet ernstige klachten.
- Mensen die overdag geen tijd hebben om naar hun huisarts te gaan.
- Herhalingsrecepten voor niet-urgente medicijnen.
- Een second opinion.
- Voor algemene medische vragen.
Goed om te weten: de Huisartsenpost is NIET gratis. Een bezoek aan de huisartsenpost kost beduidend meer dan een bezoek aan uw eigen huisarts. Onnodig bezoek aan de Huisartsenpost kan op termijn voor hogere premies zorgen.
Huisartsenpost, echt alleen voor spoed.
Assistentie en praktijkondersteuning
Doktersassistente:
De doktersassistente, de rechter hand van de huisarts, staat u als eerste te woord wanneer u met de praktijk belt. Ze maakt afspraken voor het spreekuur, de huisbezoeken en het telefonische spreekuur. Zij weet het antwoord op veel praktische vragen, bijvoorbeeld over verwijzingen en recepten. U kunt haar ook bellen voor uitslagen van urine- of bloedonderzoek en herhaalrecepten.
U kunt bij de assistente verder terecht voor:
- Het meten van de bloeddruk
- Aanstippen van wratten
- Verbinden van wonden
- Oren uitspuiten
- Hechtingen verwijderen
- Zwangerschapstest
- Urine onderzoek
- Suiker- en Hb-controle
- Injecties en vaccinaties
- Verstrekken van informatiefolders
Maak hiervoor telefonisch een afspraak, op werkdagen tussen 8.00 en 17.00 uur.
PraktijkOndersteuner Huisartsen (POH):
Sinds 1 maart 2009 werken alle huisartsen in Westvoorne samen met POH-ers. Dit zijn doorgaans gespecialiseerde doktersassistenten of verpleegkundigen die de huisarts helpen bij het controleren en behandelen van chronische lichamelijke aandoeningen (zoals diabetes (suikerziekte), cardiovasculaire aandoeningen (hart- en vaatziekten) en COPD (uitgerekte longen, emfyseem)) of geestelijke aandoeningen (zoals somberheid, angsten en psychische overbelasting). De POH-er houdt een eigen spreekuur in de praktijk van de huisarts. Alle onderzoeksbevindingen worden met de huisarts doorgesproken en staan onder diens supervisie en verantwoordelijkheid.
Andere spreekuren
Spreekuur PraktijkOndersteuner Huisartsen (POH):
Sinds 1 maart 2009 werken alle huisartsen in Westvoorne samen met POH-ers. Dit zijn doorgaans gespecialiseerde doktersassistenten of verpleegkundigen die de huisarts helpen bij het controleren en behandelen van chronische lichamelijke aandoeningen (zoals diabetes (suikerziekte), cardiovasculaire aandoeningen (hart- en vaatziekten) en COPD (uitgerekte longen, emfyseem)) of geestelijke aandoeningen (zoals somberheid, angsten en psychische overbelasting). De POH-er houdt een eigen spreekuur in de praktijk van de huisarts. Alle onderzoeksbevindingen worden met de huisarts doorgesproken en staan onder diens supervisie en verantwoordelijkheid.