Inloopspreekuur:
U kunt iedere werkdag van 8.00 uur tot 8.30 uur zonder afspraak terecht op het inloopspreekuur. Dit spreekuur is bedoeld voor één kleine klacht (een klacht die snel afgehandeld kan worden, zoals hoesten, keelpijn, oorpijn, gewrichtsklachten, plekje op huid laten zien, enz.) per patiënt. Voor iedere patiënt wordt 5 minuten gereserveerd. Tijdens het inloopspreekuur is plaats voor maximaal 10 patiënten. Komt u als 11e patiënt, dan krijgt u een afspraak op het reguliere spreekuur aangeboden. U meldt zich bij binnenkomst bij de assistente en wordt op volgorde van aankomst geholpen. Houdt u rekening met enige wachttijd.
Afspraakspreekuur:
Het spreekuur wordt gehouden op iedere werkdag. Voor het afspraakspreekuur moet u altijd vooraf een afspraak maken.
U kunt voor het maken van een afspraak de praktijk bellen. Indien U tijdig belt (vóór 10.30 uur) kunt U meestal dezelfde dag terecht. Per afspraak wordt 10 minuten gereserveerd. Hierin is ruimte voor één “gewone” of twee ”kleine“ (zie Inloopspreekuur) klachten van één persoon.
Bij het maken van een afspraak zal de assistente altijd vragen naar de reden van uw contact. Ze is daartoe opgeleid en doet dat om zo goed mogelijk een inschatting te maken van de aard en spoedeisendheid van uw klachten en of de klachten passen in de beschikbare consulttijd. De assistente is (net als de huisarts) verplicht om vertrouwelijk met uw informatie om te gaan.
Heeft u meerdere klachten of vragen? Geef het aan bij het maken van de afspraak, we kunnen er rekening mee houden in onze agenda. Dat betekent ook dat we geen tijd inplannen voor klachten die u niet meldt bij het maken van de afspraak. Als u deze (nagekomen) klachten toch tijdens de afspraak bespreekt, dan bestaat de mogelijkheid dat het spreekuur hierdoor zal uitlopen. Dit proberen wij zoveel mogelijk te voorkomen en vragen hiervoor uw begrip.
Nadenken over de volgende vragen kan u helpen om zo goed mogelijk van de hulp van de huisarts gebruik te maken:
1.Wat is uw klacht of probleem?
– sinds wanneer speelt dit probleem?
– wat zijn de verschijnselen?
– wat voor last heeft u ervan?
– wat voor medicijnen gebruikt u en is hiermee misschien een samenhang?
– zijn er omstandigheden in de privésfeer die van invloed kunnen zijn?
2. Maakt u zich ongerust over uw klacht?
– wat spookt er misschien door uw hoofd?
– heeft u zelf enig idee wat de oorzaak is?
3. Wat wilt u de huisarts vragen?
– wilt u geruststelling?
– wilt u onderzoek?
– wilt u een behandeling?
– wilt u informatie?
– wilt u iets anders? Zo ja, wat?
Zeg vooral alles tegen de huisarts wat van belang kan zijn voor een goed antwoord op uw vragen!